Krijesnica na godišnjem kongresu Europskog društva za pedijatrijsku onkologiju

Proteklog tjedna u Milanu je održan godišnji kongres Europskog društva za pedijatrijsku onkologiju i krovne europske organizacije za udruge. Jedna od takvih udruga je i Krijesnica koju je predstavljao voditelj Mladih Krijesnice, Mihael Severinac.

Mihael je sudjelovao u velikom broju sesija, razmjenjivao iskustva s drugim udrugama te razgovarao o mogućim suradnjama. Krijesnici je važna tema survivora te je upravo predstavnik Krijesnice predsjedao sesijom na temu “Poboljšanja kvalitete života survivora”. Usuglašeno je da je to jedan od važnijih ciljeva kojima će se organizacije baviti. Nakon održanih razgovora i sastanaka zaključeno je da je u posljednjih nekoliko godina, otkako su počele intenzivnije suradnje struke i predstavnika roditelja, djece i mladih, kao pacijenata, pokrenut veliki broj zajedničkih projekata kako bi se unaprijedilo liječenje te preživljavanje malenih boraca.

Krijesnica i dalje nastavlja biti aktivni sudionik na međunarodnoj razini jer, kao što govori moto ovogodišnjeg kongresa, “ZAJEDNO SMO JAČI”.

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.