Tim Krijesnica

Upoznajte tim ljudi koji omogućava da Krijesnica svijetli za sve koji ju trebaju.

Zaposlenici Krijesnice

Mirela Stanić-Popović
Izvršna direktorica, univ.spec.oec., EMBA Global

U Krijesnicu je kao krizna menadžerica došla jedne davne zime s planom da, čim more postane mirno i uspije prenijeti svoja znanja novom kormilaru, završi svoju aktivnu misiju. No, kako je vrijeme prolazilo, shvatila je da bura ovdje nikad ne staje, da svaki dan nosi nešto novo i da je to sve više ispunjava i tjera naprijed. U početku joj je veliki izazov bio kako pronaći siguran način za voditi ovaj brod kad se na trenutke sve ruši. Krijesnica ju je naučila da neke izvjesnosti u životu i nema, ali se i u takvim okolnostima može i mora. Valove Krijesnice danas čine brojni projekti i aktivnosti, suradnje, njezini volonteri, donatori i oni najvažniji, djeca suočena s malignim bolestima i njihove obitelji. Odgovorna je za sve njihove programe, financije, suradnje, a iznad svega za održavanje čvrstog, toplog i predanog tima zaposlenika.

Cijeni inovacije, tehnologiju, i ljudske vrijednosti poput iskrenosti i skromnosti. Zadovoljna je doprinosom zajednici, voli cvijeće i aktivan odmor, iako često zauzeta, nastoji balansirati rad i odmor.

Jelena Češljar
Savjetnica u ostvarivanju prava pacijenata, socijalna radnica

Jelena je ključni član tima Krijesnice od 2017., aktivno uključena u brojne aktivnosti i ne može izabrati svoju najdražu. Počela je kao Mladi mentor, brzo se zaljubivši u volonterstvo dok je provodila vrijeme s djecom na pedijatrijskim hematoonkološkim odjelima. Vođenje i osmišljavanje volonterskih aktivnosti za Krijesnicu, gdje su volonteri postali poput obitelji s misijom razveseljavanja djece oboljele od malignih bolesti, njezina je strast.

Jelena se posebno posvećuje radu s djecom, mladima i obiteljima, pružajući informacije, pomoć, i podršku, a uspješna je i u administrativnim zadacima te vođenju projekata. Ponosna je na organizaciju radionica "Malo svjetlo nade" i rehabilitacijskih kampova, koji doprinose boljoj integraciji djece nakon liječenja u škole i nude im posebne trenutke radosti.

Izvan Krijesnice, Jelena održava kontakt s kolegama kroz slanje memova i organizaciju rođendanskih iznenađenja, te je poznata kao veliki ljubitelj čokolade, uvijek spremna podijeliti slatkiše iz svoje zalihe.

Mihael Severinac
Suradnik u provedbi projekata i aktivnosti, ekonomist

Mihael je osoba od nevjerojatne snage i borbenosti, koja je uspješno pobijedila leukemiju i sada hrabro i odlučno kroči kroz život. Transformirao je svoje iskustvo iz teškog tereta u snažnu motivaciju, s ciljem da pruži podršku i ohrabrenje djeci i mladima koji se suočavaju s najizazovnijim životnim bitkama protiv malignih bolesti. Mihaelova filozofija, koju rado dijeli, glasi: "Borba ne prestaje napuštanjem bolnice". Stoga, svoju energiju, snagu i osobno iskustvo usmjerava na pružanje potpore i inspiracije drugima u sličnim situacijama.

Mihael duboko cijeni svaki trenutak života, pronalazi radost u malim stvarima, ali i u putovanjima koja mu pružaju priliku za osobni rast, razvoj kao preživjelog i kao lidera grupe Mladi Krijesnice. Njegov vedar duh i stalni osmijeh osvjetljavaju put drugima, podsjećajući na vrijednost i moć jednostavnog osmijeha koji, iako malo košta, može značiti sve.

Žana Salapić
Financijsko-administrativna suradnica, magistra ekonomije

Žana je oduvijek osjećala snažnu želju za pomaganjem ljudima i duboko je zahvalna što ima priliku raditi u organizaciji koja joj omogućuje da ostvari tu želju. Njeno bogato iskustvo stečeno kroz godine rada u dinamičnim okruženjima, zajedno s životnim iskustvom, omogućilo joj je iznimnu sposobnost prilagodbe različitim situacijama prema potrebi. U 2022. godini, pridružila se Krijesnici kao suradnica za provedbu projektnih i programskih aktivnosti.

Već nekoliko godina prije početka rada, upoznala je rad Krijesnice kao korisnik njihovih usluga, što joj je omogućilo duboko razumijevanje situacija s kojima se korisnici organizacije suočavaju.

Osim toga, aktivno sudjeluje u psihosocijalnom timu kao roditelj koji je prošao iskustvo liječenja vlastitog djeteta od maligne bolesti, pružajući neprocjenjivu podršku drugim roditeljima čija djeca prolaze kroz slične izazove. Redovito, dva do tri puta tjedno, posjećuje dječji hematoonkološki odjel, procjenjuje potrebe obitelji i djece te radi na razvoju novih projektnih ideja i vođenju projekata, pokazujući neumornu predanost i empatiju prema zajednici koju služi.

Sara Carević
Voditeljica projekta „Zdravstveni opservatorij“

Sara se opisuje kao druželjubivi introvert, osoba koja je istovremeno znatiželjna i orijentirana na detalje, te koja neprestano teži pronalaženju smisla i zadovoljstva u svojim aktivnostima.

Njezino pridruživanje projektu Zdravstveni opservatorij u Krijesnici bilo je motivirano željom za izgradnjom mreže suradnje s ljudima koji posjeduju bogato iskustvo, znanje i vještine, ključne za transformaciju zdravstva u sustav koji nudi zaštitu svima, naročito u ključnim trenucima. Iako se primarno bavi administrativnim zadacima, poput rada s dokumentacijom i brojkama, koje možda ne odgovaraju njezinim glavnim interesima, Sara cijeni prilike za učenje i doprinos procesu osiguravanja potrebnih resursa za kontinuirane pozitivne društvene promjene.

Za Saru, ključna spoznaja leži u činjenici da je malo toga u životu doista naše, osim integriteta koji je uvijek u našim rukama. Ova spoznaja služi joj kao vodilja i motivacija za preuzimanje osobne odgovornosti, odgovornosti prema kolegama i najbližima, te za njezin dio društvene odgovornosti inherentne radu u civilnom sektoru. Sara je posvećena izgradnji svijeta u kojem prevladavaju međusobna briga, kontinuirano učenje i poštovanje različitosti, vodeći se principima empatije i zajedništva.

Lucija Dorotic
Lucija Dorotić
Suradnica u provedbi projekata i aktivnosti/Pružateljica peer podrške djeci i mladima

Lucija je iskrena, empatična, simpatična i jedna od najglasnijih članica Mladih Krijesnice, uvijek usmjerena na stvaranje vesele atmosfere i otkrivanje pozitivnih strana životnih izazova. Liječila se od maligne bolesti u tinejdžerskim godinama i svojim iskustvom pomaže Krijesnicama koje su još u procesu liječenja ili su upravo završili s liječenjem. Uvijek je spremna na razgovor i dugi zagrljaj podrške.

U Krijesnici volontira već godinama, a sada se pridružila timu Krijesnice kao suradnica u projektu kako bi se u većoj mjeri posvetila osvještavanju o malignim bolestima kod djece, ali i pomoći prilikom povratka djece u svakodnevicu nakon liječenja. Najdraži su joj trenutci u sklopu udruge sudjelovanje na međunarodnim, regionalnim konvencijama te sastanci Mladih Krijesnice jer je tada „među svojima“. Vrlo je znatiželjna i voli razgovarati o brojnim temama te razgovor s drugima vidi kao priliku za učenjem novih stvari i sagledavanje situacije iz druge perspektive.

Kristina Prgić
Radni terapeut (Bacc. Therap. Occup.)

Kristina, 27-godišnja prvostupnica Radne terapije, odlikuje se veselom i komunikativnom naravi. U svoje slobodno vrijeme, najviše uživa u dugim šetnjama sa svojim psom, kao i u kvalitetnom provodu s obitelji i prijateljima.

Njezin cilj u pružanju radne terapije usmjeren je na poticanje samostalnosti i poboljšanje sposobnosti klijenata u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. To uključuje brigu o sebi, hranjenje, uključivanje u školske aktivnosti, igru, i druge slobodne aktivnosti koje su, zbog bolesti ili vanjskih utjecaja, smanjene ili onemogućene.

Zoran Mitrović
Suradnik za pripremu i razvoj projekata

Zoran je prvi predsjednik udruge Krijesnica od trenutka kada je osnovana 2000. godine. Prvi zadaci udruge su bili rješavanje egzistencijalnih problema roditelja i djece a kasnije je izrasla u modernu udrugu koja je razvijala programe i projekte za rad sa svojim korisnicima. I kao takva je prepoznata u društvu. Za vrijeme Zoranovog rada u Krijesnici zbrinuto je cca. 1500 obitelji u svemu što im je trebalo. Zoran je i otac djeteta koje se liječilo na odjelu pa ima osobno iskustvo koje mu je pomoglo u radu sa ostalim obiteljima.

Danas je počasni član Udruge i u mirovini.

Dunja Barišić
Suradnica za pripremu i razvoj projekata

Dunja je inženjerka kemije i najduži dio njenog radnog staža radila je kao rukovodilac kontrole kvalitete u tvornici deterdženata Labud. Od 2004. godine radi u Upravi vodnog gospodarstva nakon čega 2015. odlazi u mirovinu. U mirovini je kratko radila u Hrvatskom botaničkom društvu, zadužena za vođenje računovodstva, a nakon toga se pridružila udruzi Krijesnica.

U Krijesnici radi na poslovima unaprjeđenja sustava redovnog praćenja potrošnje sredstava Udruge, sudjeluje u izradi financijskih izvještaja za projekte te u procesu strateškog planiranja Udruge.

U slobodno vrijeme najviše voli raditi u vrtu i izrađivati suhozide zajedno sa mojim unučićem.

Dubravka Vidović
Voditeljica kreativnih radionica

Postoji mnogo uloga koje Dubravka igra u svom privatnom životu, te joj je izazov izdvojiti one najdraže. Svima tim ulogama zajednički su entuzijazam i ustrajnost u njegovanju unutarnjeg djeteta, koje teži igri. Ta sklonost ka igri dovela ju je do proučavanja “Metod actinga” i kreiranja performansa za rad s djecom. Formalno obrazovanje u politologiji usmjerilo je na rad na kulturnim politikama.

Kao producentica kazališnih predstava za djecu, usvojila je vještine komunikacije i rada s djecom. Od muzejskih predmeta do kazališta i filma, sve se činilo povezanim i vodilo je od jednog do drugog. Iskustvo stečeno kroz radionice, susrete s ljudima i rad na polju kreativnog izražavanja naučilo je da je interakcija uvijek dvosmjerna i da se najviše uči od učenika.

Unatoč godinama, i dalje vjeruje u čuda i ljudsku dobrotu. Želja za suradnjom u udruzi Krijesnica proizlazi iz potrebe da se uzvrati dobrotom i podrškom, vođena motom: "Čuda se stalno događaju, stoga je pravo čudo da se ne dogode."

Suradnici Krijesnice

Olivera Kapetanović

Olivera, od veljače 2020. godine, za Krijesnicu vodi grupu podrške za tugujuće roditelje. Sastanci grupe se održavaju 2 puta mjesečno.

Psihodinamski je psihoterapeut smjera grupna analiza. Ima dugogodišnje iskustvo rada kao diplomirana socijalna radnica i psihoterapeut u palijativnoj skrbi s teško bolesnima, članovima njihovih obitelji te osobama u žalovanju, individualno i u grupnom radu.

Ima dugogodišnje iskustvo vođenja supervizijske podrške za volontere u palijativnoj skrbi te kao terapeut vodi vlastitu analitičku psihoterapijsku grupu.

Helena Hašpl Jurišić

U Krijesnici pruža podršku roditeljima čije je dijete na liječenju od maligne bolesti.

Diplomirala je i magistrirala na Studijskom centru socijalnoga rada. Oduvijek je željela bolje razumjeti sebe i druge. Vođena tom idejom završila je četverogodišnju edukaciju iz gestalt psihoterapije. Do sada je imala priliku raditi s različitim ljudima, što je za nju uvijek izazov i privilegija.

Ima iskustva u radu s osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, djecom osnovnoškolske dobi, radionicama za roditelje, maloljetnim trudnicama, počiniteljima kaznenih djela i studentskom populacijom, kao socijalna radnica i kao psihoterapeut.

Karmen Matković Melki

dipl.ing. preh.teh., univ.mag.pharm.
Diplomirala je nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i  poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacija s dijetoterapijom na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Radi u nutricionističkom savjetovalištu Bioleptir pri Poliklinici Leptir u Zagrebu, te je suvlasnica Definicije hrane, edukativnog nutricionističkog centra za savjetovanje u nutricionizmu. Predsjednica je Hrvatskog saveza nutricionista i članica Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.

Predavač je stručnih predmeta na studiju Gastronomije na Visokoj školi Aspira u Zagrebu. Autorica je brojnih znanstveno-popularnih nutricionističkih članaka te aktivna sudionica stručnih usavršavanja i kongresa iz područja nutricionizma i fitofarmacije.

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.