Kutak za roditelje

Roditelji oboljele djece ovdje mogu pronaći korisne savjete, podršku i resurse u suočavanju s izazovima i jačanju obiteljske otpornosti.

Program udruge Krijesnica za roditelje djece na liječenju

Prvi i ključni program, od nekoliko njih koje provodi udruga Krijesnica, je Program podrške djeci, mladima i obiteljima u liječenju od trenutka dijagnosticiranja maligne bolesti do završetka liječenja, kao i nakon završenog liječenja.

Temeljne aktivnosti ovog programskog područja su:

  • pružanje i organiziranje besplatnog smještaja,

  • organiziranje, posredovanje i provođenje određenih pogodnosti i usluga savjetovanje u ostvarivanju socijalnih i zdravstvenih prava,

  • psihološka podrška djeci, mladima i obiteljima kroz angažman vanjskih stručnjaka (supervizije i psihoterapije),

  • organizacija rehabilitacijskih aktivnosti za djecu i mlade liječene od maligne bolesti (kampovi, izleti),

  • provedba promotivnih aktivnosti koje imaju za cilj podići razinu osviještenosti zajednice o problemima s kojima se djeca i njihove obitelji suočavaju tijekom obje duge, neizvjesne i iscrpljujuće borbe.

Djelatnici Krijesnice (socijalni radnik i roditelj s iskustvom liječenja djeteta od maligne bolesti) pružaju podršku i pomoć obiteljima djeteta oboljelog od maligne bolesti, od trenutka dijagnosticiranja maligne bolesti do završetka liječenja.

Podrška i pomoć se nastavljaju i nakon završenog liječenja, organiziranjem različitih aktivnosti/druženja (izlete, zajedničke radionice roditelja i djece, vikend druženja i slično).

Više o ovom i ostalim programima udruge Krijesnica možete pročitati na stranici "Programi i projekti Krijesnice".

Košarica pomoći za djecu na liječenju i njihove obitelji

Udruga nastoji svakoj obitelji osigurati individualizirani paket pomoći, koje osigurava kroz podršku brojnih institucija, fizičkih osoba, zaklada ali i privatnih osoba.
Svi oni osiguravaju posebne oblike pomoći za djecu i obitelji suočene s malignim bolestima kako bi im se maksimalno olakšalo razdoblje dugotrajnog liječenja, koje ih iscrpljuje u psihološkom i financijskom smislu.
scribble 109

Smještaj

Pružanje i organiziranje besplatnog smještaja obiteljima oboljele djece iz cijele Hrvatske koja dolaze u Zagreb radi liječničkih tretmana.
scribble 110

Troškovi

Refundacija troškova prolazaka autocestama za vrijeme aktivnog liječenja ili dolaska na kontrolne preglede.
scribble 111

Lijekovi

Financiranje/sufinanciranje lijekova i dodataka prehrani za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.
Broj 4

Prijevodi

Prijevodi medicinske dokumentacije.
Broj 5

Uzorci

Slanje medicinskih uzoraka u inozemstvo.
Broj 6

Avionske karte

Besplatne avionske karte od strane Croatia Airlines-a.
Broj 7

Karte za vlak

Popust na prijevozne karte HŽ-a.
Broj 8

Parking

Povlaštene parkirališne karte u Gradu Zagrebu.
Broj 9

Perike

Izrada individualiziranih perika za djecu.

Prehrana

Nutricionističko savjetovanje.

Psiholog

Psihološko savjetovanje.

Podrška

Radionice „Malo svjetlo nade“.

Grupe podrške za roditelje djece na liječenju

Svaka grupa je posebno osmišljena kako bi zadovoljila specifične potrebe naših članova, pružajući im sigurno mjesto za rast i oporavak. Ovdje možete pronaći grupu koja odgovara vašoj trenutnoj situaciji i iskustvima, bilo da ste roditelj, mlada osoba ili tražite podršku nakon gubitka.

Grupa za roditelje i djecu nakon završenog liječenja

Ova grupa pruža podršku roditeljima i djeci koja su završila liječenje, fokusirajući se na obnovu svakodnevnog života i suočavanje s novonastalim izazovima nakon liječenja.

Grupa za mlade koji su završili s liječenjem (Mladi Krijesnice)

Ova grupa okuplja mlade (18+) koji su se suočili s teškim bolestima, nudeći im priliku za dijeljenje iskustava, međusobno razumijevanje i podršku na putu oporavka i rasta.

Grupa podrške za tugujuće roditelje

Specijalizirana grupa podrške namijenjena roditeljima koji su doživjeli gubitak djeteta, pružajući prostor za dijeljenje tuge, razumijevanje i zajedničko nošenje s bolom.

Krijesnica App

"Krijesnica App" je aplikacija koju je izradila Udruga Krijesnica kako bi se roditelji i mladi lakše povezali, te imali podršku i informacije o pogodnostima i aktivnostima udruge.

Prava obitelji djece

Roditelj ste djeteta koje je obolilo od maligne bolesti? Znate li da vaše djete i vi imate određena prava. Ne znate koja su to prava i gdje ih možete pročitati?
Pripremili smo za vas brošuru “Prava obitelji djece na liječenju od maligne bolesti”. Brošura je namijenjena roditeljima, skrbnicima i drugim članovima obitelji djece koja se liječe od malignih bolesti, te sadrži informacije o pravima i potporama koje im pripadaju u procesu liječenja.

Brošuru možete preuzeti u pdf dokumentu ili možete pročitati na našoj stranici "Prava djece i obitelji".

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.