Susreti Mladih Krijesnice

Djeca i mladi koji se oporavljaju od malignih bolesti suočavaju se s nizom emocionalnih, socijalnih i medicinskih izazova, ali kroz zajedničku podršku i zajednice poput Mladih Krijesnica, pronalaze snagu i nadu za bolju budućnost.
Podrška djeci i mladima koji su se oporavili od malignih bolesti ne završava s njihovim izlječenjem. Kontinuirana briga je esencijalna zbog emocionalnih, socijalnih i medicinskih posljedica koje liječenje ostavlja za sobom.

Svako dijete koje boluje od maligne bolesti prolazi kroz duboke i teške promjene tijekom i nakon hospitalizacije.

Ove promjene obuhvaćaju gubitak bliskosti s roditeljima, odvajanje od obitelji, osjećaj nesigurnosti u svakodnevnom životu, gubitak privatnosti, stalne stresne situacije, bolne medicinske postupke, smanjenje tjelesnih sposobnosti te suočavanje s gubitkom vršnjaka.

Mladi koji su se oporavili od malignih bolesti tijekom djetinjstva i koji su dio mreža, grupa ili organizacija osjećaju snažnu podršku i nisu usamljeni u suočavanju s izazovima.

Takve organizacije pružaju ključnu zajedničku potporu, pa ne čudi što se širom Europe bilježi porast takvih grupa za mlade.

Mladi Krijesnice redovito se okupljaju, dijeleći priče, pružajući podršku, planirajući buduće događaje i razmjenjujući životna iskustva.

Kroz sudjelovanje u aktivnostima Mladih Krijesnica, mladi postaju jači, puni entuzijazma i otvoreniji u komunikaciji i inicijativi.

Galerija slika

Pogledajte galeriju slika sa nekih od susreta Mladih Krijesnica tokom godina.

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.