Rehabilitacijske aktivnosti

Udruga Krijesnica pruža sveobuhvatne rehabilitacijske aktivnosti za djecu i mlade koji se oporavljaju od malignih bolesti, kombinirajući edukaciju, kreativnost, sport i psihološku podršku za jačanje njihove budućnosti.

Osim što se bore s liječenjem i simptomima bolesti, djeca i mladi suočeni s malignim bolestima često se osjećaju izolirano od svog svakodnevnog života i iskustava koja njihovi vršnjaci uzimaju zdravo za gotovo. Izolacija može dovesti do smanjenja samopouzdanja i negativne percepcije o sebi.

Izostanak interakcije s vršnjacima, sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima i stjecanje novih iskustava može imati duboki utjecaj na njihovu psihološku dobrobit. Traume koje proživljavaju tijekom liječenja često rezultiraju posttraumatskim stresnim poremećajem i drugim emocionalnim i psihološkim poteškoćama koje sustav zdravstvene skrbi često zanemaruje.

Mnogi mladi izražavaju osjećaj da, iako ih se smatra "izliječenima" nakon izlaska iz bolnice, njihova prava borba tek počinje. Umjesto da se osjećaju kao da nastavljaju s normalnim životom, imaju osjećaj da kreću s pozicije koja je čak i ispod početne točke.

Ovo stanje otežava potpunu integraciju djece koja su preboljela maligne bolesti u društvo, a tabui u nekim sredinama dodatno doprinose njihovoj marginalizaciji. Postoji nesigurnost oko pružanja podrške ovim mladima, što često rezultira neaktivnošću.

Liječenje malignih bolesti može ostaviti različite fizičke i psihosocijalne posljedice, kao što su problemi s kretanjem, hormonalne promjene, osjećaj socijalne izolacije, depresija i poteškoće u traženju zaposlenja.

Mladi koji su se oporavili od ovih bolesti suočavaju se i sa specifičnim socijalnim preprekama poput pitanja vezanih uz osiguranje, vozačke dozvole ili invaliditet.

Free Icons

Udruga Krijesnica aktivno se bavi rehabilitacijom kroz organizaciju različite programa i aktivnosti:

  • Susreti grupe mladih gdje se potiče međusobna komunikacija i razmjena iskustava.
  • Izleti koji omogućuju mladima da se opuste i povežu s prirodom.
  • Radionice gdje se razvijaju kreativne i praktične vještine.
  • Edukativne sesije koja mladima pružaju priliku da se informiraju i osnaže.
  • Sportske aktivnosti koje promiču fizičko zdravlje i timsku suradnju.

Kroz sve ove aktivnosti, mladi imaju priliku povezati se s vršnjacima koji dijele slična iskustva. Uz to, Krijesnica pruža i psihološko savjetovanje kako bi se pružila dodatna podrška u suočavanju s emocionalnim izazovima.

Galerija slika sa rehabilitacijskih aktivnosti

Pogledajte galeriju slika sa rehabilitacijskih aktivnosti Mladih Krijesnica tokom godina.

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.