Okrugli stol „Kako zajedno do kvalitetne i sveobuhvatne palijativne skrbi za djecu i obitelji“

Dijete grli roditelja na skupu o palijativnoj skrbi.

26.09.2023. održan je okrugli stol na temu pedijatrijske palijativne skrbi. Na okruglom stolu, mreža Zdravstveni opservatorij, koja broji preko 10 organizacija civilnog društva s ciljem podizanja svijesti i stvaranja uvjeta za što kvalitetniji život oboljele djece, predstavila je rezultate istraživanja i prijedloge za unaprjeđenje i razvoj palijativne skrbi za djecu.

Ovaj okrugli stol od iznimne je važnosti jer je pedijatrijska palijativna skrb u Hrvatskoj izazovno područje koje je nužno unaprijediti kako bi se osigurala potrebna razina podrške za djecu i obitelji. Svjesni činjenice da kvaliteta palijativne skrbi često ovisi o mjestu prebivališta te da brojne usluge često bivaju nedostupne, cilj ovog okruglog stola je osvještavanja javnosti o problemima u pedijatrijskoj palijativnoj skrbi, s ciljem podizanja razine kvalitete i postavljanja boljih uvjeta u pedijatrijskoj palijativnoj skrbi.

"Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima“ korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Postani član udruge Krijesnica

Ispuni sljedeće podatke, klikni "Pošalji" i kontaktirat ćemo te u što kraćem roku.