Srce Kornatsko

Danas, 13. ožujka 2017. je započeo veliki projekt Srce Kornatsko u organizaciji DVD-a Vodice, MNK Heroji 2007., Vatrogasne zajednice Šibensko-Kninske županije i udruge Krijesnica.

Cilj projekta je obilježavanje 10 godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Pozivamo sva vatrogasna društva, građane i druge organizacije civilnog društva, sportske klubove, navijačke skupine, ustanove i pravne osobe da se uključe u projekt donacijama, a za uzvrat ćemo im poklanjati lampione. Lampioni će se putiti istovremeno u cijeloj Hrvatskoj u znak sjećanja na poginule vatrogasce 27.08.2017.

Sredstva prikupljena prodajom lampiona usmjerit će se na sustavnu i kontinuiranu rehabilitaciju djece liječene od maligne bolesti i njihovih obitelji.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (kako bi se lampioni mogli s uplatnicom preuzeti na dan njihovog puštanja na lokacijama po županijama koja će se naknadno utvrditi).